Makaron kokardki z kurkami i kurczakiem

Reklama

Opis przygotowania

Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Kurki umyć pod bieżącą wodą, dobrze odsączyć, pierś z kurczaka umyć osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę, posypać przyprawą gyros, odstawić na 30 min. Kilka łyżek oleju rozgrzać na patelni, wrzucić kurczaka, obsmażyć, wyjąć na talerzyk, cebulę pokroić w piórka, zeszklić na patelni, dodać kurki smażyć na małym ogniu 15 min. Po tym czasie dodać kurczaka, sól do smaku, pieprz i paprykę, dusić jeszcze 10 min. Makaron w kokardki wyłożyć na talerze i polać kurkami. Smacznego.

Składniki

  • makaron kokardki 1 opakowanie 500 gram 1/2 kg grzybów kurek
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 1 duża cebula
  • sól
  • pieprz ziołowy lub prawdziwy
  • 1 łyżka przyprawy gyros
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/4 łyżeczki słodkiej papryki
  • olej do smażenia

Podobne przepisy do Makaron kokardki z kurkami i kurczakiem