Makaronowe placuszki

Reklama

Opis przygotowania

Ugotować makaron. Pieczarki umyć, drobno pokroić i odparować na patelni. Lekko podsmażyć na maśle. Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Przygotowane składniki wymieszać. Dodać tartą bułkę i wbić jajka. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku przyprawami. Na patelni dobrze rozgrzać olej i smażyć małe placuszki na złoty kolor. Takie placuszki często robię, gdy zostaje trochę makaronu od obiadu.

Składniki

  • 25 dag makaronu1/2 puszki groszku
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • mały strąk papryki
  • 5 - 6 pieczarek
  • łyżka masła
  • 4 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • lub przyprawa typy vegeta
  • olej do smażenia

Podobne przepisy do Makaronowe placuszki