Makaronowo-parówkowa potrawka

Reklama

Opis przygotowania

Makaron ugotować al`dente.
Cebulę posiekać.
Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę.
Parówki pokroić w talarki.
Na maśle podsmażyć cebulkę i pieczarki.
Następnie dodać parówki i makaron. Wszystko razem chwilę smażyć.
Dodać pomidory z puszki wraz z zalewą i ketchup.
Przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.
Wszystko dokładnie wymieszać.

Składniki

  • 1/2 paczki makaronu dowolnego rodzaju8 cienkich parówek
  • 250g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • Ketchup curry
  • Masło
  • Sól, pieprz
  • Ostra papryka w proszku

Podobne przepisy do Makaronowo-parówkowa potrawka