Ciasto:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i nadal ubijając dodawać po jednym żółtku i stopniowo cukier. Następnie dodać mąkę z proszkiem a pod koniec wsypać mak i kokos i dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części i upiec dwa biszkopty. (najlepiej ilość składników od razu podzielić na połowę i ubijać każdy biszkopt osobno).
Krem:
Z Mleka odlać 1/2 szklanki rozpuścić w nim obie mąki i dodać rozpuszczoną wcześniej kawę. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i na gotujące się wlać mieszankę mączno-kawową. Ciągle mieszając ugotować budyń. Po ostudzeniu utrzeć go z masłem.
3 łyżeczki kawy rozpuścić w niewielkiej ilości wody i wymieszać z rumem.
Przełożenie ciasta:
Pierwsze ciasto makowo-kokosowe posmarować połową kremu na nim układać biszkopty nasączone ponczem z kawy i rumu. Na biszkopcikach rozsmarować pozostałą część kremu i przykryć drugim ciastem makowo-kokosowym.
Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać z dwoma łyżeczkami rumu. Gotową polewę wylać na ciasto i dowolnie udekorować.