Mule rozmrozic, przeplukac i najlepiej pozostawic w zimnej wodzie na kilka godzin. Wyplukac wszelkie zanieczyszczenia i osaczyc na sicie z nadmiaru wody. Pieczarki obrac, w razie potrzeby przeplukac i pokroic w plasterki. Cebule i czosnek posiekac w kosteczke. Wycisnac sok z calej soczystej cytryny, mnie wyszlo 5 lyzek, wymieszac go z pesto. Na patelni rozpuscic maslo, wrzucic cebule i czosnek, podsmazyc przez minute, dodac cukier, wymieszac.Krótko podsmazyc, dodac pieczarki, pieprz ziolowy i wymieszac. Smazyc czesto mieszajac. Gdy pieczarki zmiekna, dodac malze, sól, sok z cytryny i pesto. Smazyc co jakis czas mieszajac do miekkosci malzy – trwa to okolo 5-10 minut. Posypac swiezo zmielonym pieprzem. Podawac na goraco z pieczywem lub makaronem ryzowym.