Marynowana Łopatka Wieprzowa z Rękawa

Reklama

Opis przygotowania

► Zawartość torebki połączyć z wszystkimi składnikami wymienionymi w pozycji: składniki na marynatę, powstałą marynatą natrzeć pokrojone w plastry mięso i włożyć na całą noc do lodówki.

► Dół rękawa foliowego wyłożyć warzywami, na wierzchu ułożyć płaty mięsa i zamknąć zapinką. Piec w rozgrzanym piekarnika około 60 minut 200C Termoobieg.

Składniki

  • 6 Sznycli wieprzowych ( łopatka )1 Torebka ´´ Pomysł na soczystą karkówkę ´´
  • 3 Średnie marchewki ( pokroić w plastry )
  • 1 Papryka żółta ( pokroić w 2 cm. paski )
  • 100 gr. Zielonego groszku
  • SKŁADNIKI NA MARYNATĘ
  • 5 Łyżek oleju ( słonecznikowy )
  • 1 Łyżka octu balsamicznego
  • 1 Łyżka sosu sojowego
  • 3 Łyżki musztardy ( delikatesowa sarebska )
  • ½ Łyżeczki rosmarynu
  • ½ Łyżeczki majeranku
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Marynowana Łopatka Wieprzowa z Rękawa