► MARYNATA : sos sojowy, oliwa, ocet balsamiczny, sól, papryka, pieprz i czosnek – dokładnie wymieszać. Do powstałej marynaty włożyć piersi z kurczaka i odstawić do lodówki na całą noc.
► Następnego dnia wyjąć piersi z marynaty, rozgrzać na patelni oliwę i podsmażać 1 minutę z każdej strony ( w środku mięso powinno być jeszcze surowe ).
► Papryki i cebulę pokroić w kostkę, cukinie w półplasterki a czosnek w słupki. Dno naczynia żaroodpornego podlać oliwą i 8 łyżkami wody. Następnie wyłożyć połową pokrojonych warzyw i posypać ziołami prowansalskimi, lubczykiem oraz solą ziołową i kolorowym pieprzem, na warzywa ułożyć podsmażone piersi i drugą połowę warzyw, którą znowu posypać ziołami prowansalskimi, lubczykiem, solą ziołową i kolorowym pieprzem. Naczynie żaroodporne przykryć, włożyć do nagrzanego piekarniku i piec przez 40 minut w 180C / Termoobieg /.