Medalion cielęcy z ananasem.

Reklama

Opis przygotowania

PRZYGOTOWANIE:

Wykrawamy 4 płaty mięsa i rozbijamy na grubość 1 cm i nadajemy kształt okrągły o średnicy 5-6cm. solimy i pieprzymy z obu stron obtaczamy w mące,lekko przyciskając ręką.Zapobiega to odpadaniu mąki w czasie smażenia. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu,zrumienić szybko z obydwu stron,dosmażyć. Wyłożyć na półmisek. Na patelnię po smażeniu dodać masło, dodać plastry ananasa, zrumienić krótko z jednej i drugiej strony. Położyć na każdy medalion. Podawać z frytkami lub krokietami ziemniaczanymi.

Składniki

  • SKŁADNIKI:
  • 70 dkg cielęciny bez kości,lub piersi z indyka.
  • 20g mąki do obtoczenia.
  • sól, pieprz do smaku.
  • Ananas z puszki 4szt krążków.
  • olej do smażenia.
  • trochę masła.

Podobne przepisy do Medalion cielęcy z ananasem.