Galaretkę rozrobić wg. opisu na opakowaniu. Odstawić do zastygnięcia. (ja to zrobiłam dzieñ wcześniej) po zastygnięciu wyjąc galaretkę z miseczki i pokroić w kostke. Banana i gruszkę obrać i pokroić w kostkę – skropić cytryna aby nie ściemniały. Jogurt ubijamy blenderem z cukrem waniliowym i cukrem dodając 1 łyżkę banana i gruszki. Do szklaneczek wkładamy po dwie łyżki galaretki – zalewamy 2-ma łyżeczkami jogurtu (owocowo-waniliowego-który wcześniej przygotowaliśmy), na to nakladamy po dwie łyżeczki gruszki z bananem-na to nakladamy galaretkę pozostawiając niewielka ilość galaretki do wykoñczenia. Na całość nakladamy melon pokrojony w kostkę i pozostałą galaretkę. Całość polewamy jogurtem owocowo-waniliowym, posypujemy płatkami migdałowymi.