Młoda kapustka po mojemu

Reklama

Opis przygotowania

Kapustę pokroić i sparzyć w gorącej wodzie ,odcedzić.
Mięso pokroić w paseczki posypać papryką i szczyptą soli podsmażyć na oleju pod koniec dodać cebulę pokrojoną w piórka i wszystko razem przesmażyć .
Połączyć podsmażone mięso z kapustą ,dodać sól,pieprz i sos sojowy ,dusić często mieszając do miękkości .Na koniec dodać posiekany koperek .

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty-duża 1 cebula
  • 3 łyżki oleju
  • 30 dag mięsa z łopatki wieprzowej
  • 1/2 pęczka koperku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sól,pieprz
  • 1 łyżeczka papryki mielonej-słodkiej

Podobne przepisy do Młoda kapustka po mojemu