Mój sernik na zimno

Reklama

Opis przygotowania

Zagrzać mleko (nie gotować),dodać żelatynę
zmiksować.Odrobiną mleka namoczyć rodzynki.Do
zmiksowanego mleka z rozpuszczoną żelatyną
dodać serki homogenizowane zmiksować.Do masy
dodać mleko z namoczonymi rodzynkami i skórkę
pomarańczową,wymieszać.Tak przygotowaną masę
przestudzić ,wyłożyć na miskę i wstawić do
lodówki.W międzyczasie przyrządzić galaretkę
truskawkową,przestudzić.Gdy ser stężeje ułożyć
pokrojone truskawki,posypać startą na tarce
czekoladą,zalać wystudzoną galaretką i wstawić
do lodówki.Po stężeniu galaretki można
spożywać.

Składniki

  • 4 opakowania serka homogenizowanego o smaku waniliowym
  • 1/2 litra mleka 3,2% tł.
  • Żelatyna spożywcza Dr.Oetkera do mięs,deserów
  • 1 galaretka o smaku truskawkowym Winiary
  • 10 dkg truskawek (Świeżych)
  • 5 dkg rodzynek sułtańskich
  • 2 łyżeczki skórki pomarańczowej
  • kawałek gorzkiej twardej czekolady

Podobne przepisy do Mój sernik na zimno