Muffinki jogurtowe z czekoladą

Reklama

Opis przygotowania

Suche i mokre składniki mieszamy w dwóch oddzielnych miskach,a następnie suche dodajemy do mokrych.Na koniec dodajemy posiekaną drobno czekoladę i mieszamy niedbale.Formę wyłożoną papilotkami napełniamy ciastem i pieczemy w nagrzanym piekarniku(180*) przez 20 minut.Wystudzone muffinki wyjmujemy z bibułek i zdobimy lukrem(ja posłużyłam się lukrem na muffinki Pyzy,wyszedł ślicznie) i ozdobiłam kolorowymi cukierkami.Smacznego.

Składniki

  • 1,5 szklanki mąki1 szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki oleju
  • 400 ml jogurtu brzoskwinia-wanilia
  • 0,5 białej czekolady
  • aromat waniliowy

Podobne przepisy do Muffinki jogurtowe z czekoladą