Muszelki z tuńczykiem

Reklama

Opis przygotowania

Wstawiamy wode na makaron z odrobina oliwy i gotujemy makaron al dente. Odcedzamy. Posiekac cebule i czosnek. Zeszklic na oliwie, dodac pomidory z puszki i lekko poddusic.Przyprawiamy pieprzem. Dodajemy tunczyka z puszki w kawalkach i w zaleznosci od upodoban tyle ile nam sie podoba kaparow. Mieszamy z odcedzonym makaronem i zostawiamy na kilka minut pod przykryciem, zeby muszelki – makaron sie z sosem połączyły i nafaszerowaly. Posypujemy natką. Gotowe! Szybkie, proste piatkowe danie.

Składniki

  • trochę oliwy z oliwekpuszka pomidorów
  • puszka tuńczyka w oleju
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka kaparów w zalewie solnej
  • makaron muszelki kolorowe (barwiony kurkuma, szpinakiem i mątwą) 1/2 opakowania
  • pieprz świeżo zmielony
  • natka pietruszki

Podobne przepisy do Muszelki z tuńczykiem