Muszle z łososiem

Reklama

Opis przygotowania

Muszle makaronowe ugotować na półtwardo,ostudzić. Ser biały rozgnieść dokładnie z majonezem i śmietaną.Doprawić pieprzem ziołowym.Dodać rozdrobionego łososia,posiekany koperek, wymieszać i ew. delikatnie doprawić solą. Ostrożnie napełniać masą serowo-łososiową nasze muszle.Ozdobić pokrojonymi w plasterki paluszkami surimi. Podawać jako przekąskę np. na imprezach lub na świątecznych stołach.

Gotowe muszle układamy dekoracyjnie np. na liściach sałaty.

Składniki

  • * 15 średniej wielkości makaronu typu muszle * 20 dag białego sera
  • * 1 łyżka majonezu
  • * 2-3 łyżki śmietany
  • * 10 dag łososia wędzonego sałatkowego
  • * czubata łyżka posiekanego koperku
  • * pieprz ziołowy i szczypta soli do smaku
  • * 2 paluszki surimi o smaku krabowym

Podobne przepisy do Muszle z łososiem