Nadziewane cukinie

Reklama

Opis przygotowania

Marchewkę ścieramy na tarce, cebule i czosnek siekamy, całość mieszamy z mięsem. Doprawiamy dużą ilością soli, pieprzu i majeranku. Kapustę bardzo drobno siekamy, mieszamy z mięsem. Dodajemy koncentrat i jeszcze raz mieszamy. Cukinie przekrawamy i usuwamy nasiona. Dobrze solimy by nie była gorzka. Wypełniamy farszem, posypujemy startym serem i układamy na blasze posmarowanej olejem. Zapiekamy 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Do podania polewamy ketchupem. Smacznego.

Składniki

  • 3 małe cukinie3 średnie marchewki
  • 1/4 główki młodej kapusty
  • 20 dag żółtego sera
  • 40 dag mięsa mielonego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 ząbki czosnku
  • duża cebula
  • pieprz
  • sól
  • majeranek
  • olej do natłuszczania

Podobne przepisy do Nadziewane cukinie