Naleśniczki z czekoladą i rodzynkami

Reklama

Opis przygotowania

Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia, dodać jajko i olej, wszystko dokładnie wymieszać po dolaniu maślanki. Do gładkiego ciasta dodać posiekaną czekoladę i rodzynki, wymieszać. Na patelni podgrzać minimalną ilość oleju. Smażyć malutkie i cieniutkie placuszki do uzyskania złotego koloru. Podawać gorące posypane cukrem pudrem lub z dowolnym syropem ja polałam syropem pomarańczowym i smakowały wybornie.

Składniki

  • 1 szklanka maślanki 1 szklanka mąki
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka oleju
  • 1 szczypta soli
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 dag gorzkiej czekolady
  • 5 dag rodzynek

Podobne przepisy do Naleśniczki z czekoladą i rodzynkami