Naleśniki z granatem i pomarañczą

Reklama

Opis przygotowania

Przygotować masę na naleśniki:
Do naczynia wysokiego wbić jajka, dodać cukier i ubijamy na średnich obrotach robotem. Następnie dodajemy po kilka łyżek make i ubijamy.Na koniec dodać mleko -taka ilość aby powstała masa (miedzy gęstą a lejąca)Patelnie smarować skorka słoniny i wlewamy masę-małą ilość i dokładnie rozprowadzamy po całej patelni. Rumienimy jak boki będą ścięte to przewracamy-tak postępujemy do wykoñczenia masy naleśnikowej.
Przygotować nadzienie:
Do naczynia wbijamy żółtko-dodajemy cukier i ubijamy na pulchna masę, dodajemy serek i cukier waniliowy-ubijamy-dodać śmietanę i chwile ubijamy. Na koniec dodać pestki granatu i wymieszać. Nakładamy nadzienie na naleśniki i zwijamy.Obieramy pomarañcze i kroimy w kawałki, układamy miedzy naleśnikami.

Składniki

  • Na naleśniki:4 jajka
  • 8 łyżek maki
  • mleko
  • 1 łyżeczka cukru
  • skórka słoniny
  • Nadzienie:
  • serek twarogowy bez soli-150g
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka cukier waniliowy
  • 3 łyżki śmietany
  • 1/2 granat-pestki
  • Dodatek-1 pomarañcza

Podobne przepisy do Naleśniki z granatem i pomarañczą