Przygotować masę na naleśniki:
Do naczynia wysokiego wbić jajka, dodać cukier i ubijamy na średnich obrotach robotem. Następnie dodajemy po kilka łyżek make i ubijamy.Na koniec dodać mleko -taka ilość aby powstała masa (miedzy gęstą a lejąca)Patelnie smarować skorka słoniny i wlewamy masę-małą ilość i dokładnie rozprowadzamy po całej patelni. Rumienimy jak boki będą ścięte to przewracamy-tak postępujemy do wykoñczenia masy naleśnikowej.
Przygotować nadzienie:
Do naczynia wbijamy żółtko-dodajemy cukier i ubijamy na pulchna masę, dodajemy serek i cukier waniliowy-ubijamy-dodać śmietanę i chwile ubijamy. Na koniec dodać pestki granatu i wymieszać. Nakładamy nadzienie na naleśniki i zwijamy.Obieramy pomarañcze i kroimy w kawałki, układamy miedzy naleśnikami.