Niebieska mleczna pianka

Reklama

Opis przygotowania

Galaretki niebieskie rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody, szafirowe w 2 szklankach. Ostudzić. Dużą blachę do ciast wyłożyć folią aluminiową, wyłożyć dno herbatnikami. Gęstniejącą galaretkę-galaretka ma być naprawdę gęsta,prawie jak kisiel-ubijać mikserem na najwyższych obrotach przez ok.3 minuty. Po tym czasie wlewać mleczko zagęszczone i ubijać jeszcze ok.3 mniut. Wylać na herbatniki i wstawić do lodówki dosłownie na 10 minut. Do tężejących galaretek szafirowych wsypać umyte i osuszone jagody, wymieszać i wylać na mleczną piankę. Wstawić do lodówki, aż galaretka stężeje. Deserek jest lekki i delikatny. A dla dzieci ma ciekawy, smerfny kolor. Smacznego

Składniki

  • 2 opakowania po 10 dag herbatników 2 galaretki szafirowe Wodzisław
  • 3 galaretki niebieskie Wodzisław
  • 1 opk. 375 ml mleczka zagęszczonego niesłodzonego
  • 2,5 szklanki jagód

Podobne przepisy do Niebieska mleczna pianka