Odchudzona pomidorówka

Reklama

Opis przygotowania

W garnku przygotowujemy bulion, dodajemy ziele, listek, pokrojone drobno warzywa,oprócz pomidorów. Gotujemy, aż zaczną robić się miękkie, wówczas dodajemy włoszczyznę, przecier, sos i pokrojone w kostkę pomidory. Pod koniec gotowania dorzucamy makaron (ryż) i doprawiamy do smaku. Podajemy gorącą z kleksem śmietany i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego.

Składniki

  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego (ja miałam jeszcze własny z zapasów zimowych)1 mały sok pomidorowy tabasco
  • 2 pomidory
  • marchewka
  • korzeń pietruszki (kawałeczek)
  • 2 kostki warzywne
  • 1 łyżka suszu-włoszczyzny
  • szczypta papryczki chili
  • drobny makaron lub ryż
  • 1 listek laurowy
  • 2-3 ziela angielskie
  • dodatkowo:
  • śmietana o obniżonej zawartości tłuszczu
  • pomidorki koktajlowe do dekoracji
  • sól, pieprz, ew. wegeta

Podobne przepisy do Odchudzona pomidorówka