Ogórki paprykę umyć,osuszyć,cebulę obrać
pokroić cienko w pół talarki.Z papryki usunąć
gniazda nasienne,pokroić w paseczki.Koper opłukać
odciąć łodygi zostawiając same baldachy kwiatowe.
Korzeń chrzanu umyć obrać pokroić na małe kawałki.
Ogórki ciasno ulożyć w slojach typu "Twist" o
pojemności 0,9 litra.Do każdego słoja dodać
baldach kopru ogrodowego,kawałek korzenia chrzanu,
ząbek obranego czosnku,pół lyżeczki od herbaty
nasion gorczycy białe,dwa ziarna ziela angielskiego,liść laurowy.Następnie dodać trochę
pokrojonej w póltalarki cebuli,i pokrojonej w paski papryki.Zagotować wodę z octem i cukrem.
Gorącą zalewać słoiki,zakręcić,dobrać wielkością
garnek aby wstawione słoiki były zanurzone do
3/4 wysokości.Na dno garnka polożyć ściereczkę.
Zalać wodą ,pasteryzować do zmiany koloru przez
ogórki.słoiki wyjąć z garnka ustawić dnem do
góry do ostygnięcia.