Przygotowanie:
I. Dwie galaretki (agrestową i truskawkową) przygotowujemy, każda w 250 ml gorącej wody. Trzecią według przepisu na opakowaniu.
II. Do wysokiego naczynia wlewamy jogurty, miksujemy powoli dodając ostudzoną galaretkę agrestową i jeden fix do śmietany, aż powstanie jednolita masa.
III. W tortownicy ułożyć biszkopty, tak, by zakrywały szczelnie cały spód. Zalewamy wcześniej przygotowaną masą jogurtową i odkładamy do lodówki .
IV. W tym samym naczyniu przygotowujemy bitą śmietanę według przepisu na opakowaniu, dodając do niej ostudzoną galaretkę truskawkową oraz fix, miksujemy do jednolitej masy.
V. Wyciągamy z lodówki tortownicę z częścią naszego ciasta i zalewamy drugą masą śmietankową. Wkładamy z powrotem do lodówki na jakieś 30 min.
V. Następnie układamy owoce i zalewamy ostatnią galaretkę. Z powrotem odstawiamy do lodówki na jakieś dwie godziny.
Smacznego 🙂