Oszukany sernik na zimno

Reklama

Opis przygotowania

Przygotowanie:

I. Dwie galaretki (agrestową i truskawkową) przygotowujemy, każda w 250 ml gorącej wody. Trzecią według przepisu na opakowaniu.

II. Do wysokiego naczynia wlewamy jogurty, miksujemy powoli dodając ostudzoną galaretkę agrestową i jeden fix do śmietany, aż powstanie jednolita masa.

III. W tortownicy ułożyć biszkopty, tak, by zakrywały szczelnie cały spód. Zalewamy wcześniej przygotowaną masą jogurtową i odkładamy do lodówki .

IV. W tym samym naczyniu przygotowujemy bitą śmietanę według przepisu na opakowaniu, dodając do niej ostudzoną galaretkę truskawkową oraz fix, miksujemy do jednolitej masy.

V. Wyciągamy z lodówki tortownicę z częścią naszego ciasta i zalewamy drugą masą śmietankową. Wkładamy z powrotem do lodówki na jakieś 30 min.

V. Następnie układamy owoce i zalewamy ostatnią galaretkę. Z powrotem odstawiamy do lodówki na jakieś dwie godziny.

Smacznego 🙂

Składniki

  • 1 op. Biszkopty okrągłe2 Jogurty greckie
  • 2 op. Bitej Śmietany "Śnieżki"
  • 2 op. fix do ubijania śmietany Gellwe
  • 3 op. Galaretki Gellwe(Agrestowa,Truskawkowa i Kiwi)
  • owoce wedle uznania (Ja miałam Pomarańczę i Winogron)

Podobne przepisy do Oszukany sernik na zimno