Pączki wiedeńskie z cukrem pudrem

Reklama

Opis przygotowania

W garnku zagotuj wodę z masłem i solą.Potem wsyp mąkę i energicznie mieszaj aż ciasto będzie odchodzić od garnka. Ostudź, a patem zminsuj z kolejno dodawanymi jajkami.
Z papieru do pieczenia powycinaj kwadraty, posmaruj olejem i szpryską cukierniczą wyciskaj kółka.
Olej rozgrzej i partiami wkładaj pączki zdejmując papier do pieczenia. Smaż na rumiano z obu stron. Osącz na ręczniku papierowym i posyp cukrem pudrem. Mi wyszło 54 sztuk.

Składniki

  • 25 dag mąki12 dag Kasi
  • 5 jajek
  • szczypta soli
  • 1 szklanka wody
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Podobne przepisy do Pączki wiedeńskie z cukrem pudrem