Pączki z różą

Reklama

Opis przygotowania

Mleko lekko podgrzać, rozpuścić w nim drożdże i cukier, dodać resztę składników (rozpuszczoną margarynę)zamiesić ciasto, dać do lodówki na jedną godzinę, wyrobić pączki dając w środek konfiturę z płatków róży, odczekać aż urosną , smażyć na gorącym oleju z obu stron, posypać cukrem pudrem.

Składniki

  • 1 kg mąki4 jajka
  • 14 dag drożdży
  • 4 łyżki cukru
  • 0,5 kostki margaryny
  • 2 szklanki mleka
  • 1 cukier waniliowy
  • szczypta soli
  • 0,5 kieliszka spirytusu
  • konfitura z płatków róży "Polska Róża"
  • cukier puder do posypania
  • olej do smażenia

Podobne przepisy do Pączki z różą