Pakieciki z serem

Reklama

Opis przygotowania

Plastry mięsa rozbij na bardzo cienkie kotlety, każdy posól i popieprz z dwóch stron. Bazylię, czosnek drobniutko posiekaj. Ser pokrój w paseczki. Plastry schabu posmaruj musztardą. Jajko, mąkę ze szczyptą soli oraz mleko zmiksuj na gładką masę. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na połowie każdego mięsa rozłóż posiekaną bazylię, czosnek oraz ser. Posyp suszonymi ziołami. Kotlet składaj na pół, brzegi przyklep tłuczkiem. Pakieciki zanurzamy w cieście wcześniej zrobionym i smażymy na głębokim oleju, aż się zarumienią.

Składniki

  • 6 plastów schabu bez kości1/2 pęczka bazylii
  • 6 dużych ząbków czosnku
  • 3 plastry żółtego sera
  • musztarda
  • 2 jajka
  • 1 szkl. mąki
  • 1 szkl. mleka
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • oregano

Podobne przepisy do Pakieciki z serem