Pasta do pieczywa z jajek i szynki.

Reklama

Opis przygotowania

Jajka i szynkę pokroić, posolić. opieprzyć, dodać majonez i zmiksować. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, szczypiorek, koperek, groszek i kukurydzę i razem wymieszać. Bagietkę pokroić na kromki, posmarować pastą i ozdobić kawałkami pomidora, ogórka, szczypiorku i sałaty.

Składniki

  • Składniki5 jajek ugotowanych na twardo
  • 15 dag szynki konserwowej
  • 3 łyżki majonezu
  • 5 łyżek groszku konserwowego
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • szczypiorek i koperek
  • sól, pieprz
  • kawałek czerwonej papryki surowej
  • bagietka lub bułka paryska
  • do dekoracji np. pomidor, ogórek , szczypiorek, liść sałaty

Podobne przepisy do Pasta do pieczywa z jajek i szynki.