Pasta z Avocado

Reklama

Opis przygotowania

Awokado przekroić na pół i wyciągnąć pestkę, wydrążyć łyżką. Miąższ, skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniał, dodać jajka, majonez, serek, papryczkę chili pozbawioną pestek i czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość zmiksować blenderem. Przyprawić oregano, świeżo zmielonym pieprzem i solą morską.

Podawać na pieczywie ciabatta z pomidorem i czarnymi oliwkami, krewetkami, wędzonym łososiem lub salami. Można także używać jako dip do nachos.

Składniki

  • 1 awokado2 ugotowane jaja na miękko
  • Sok z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżki serka białego (np. Bieluch)
  • Świerza papryczka chili
  • Oregano
  • Pieprz
  • Sól

Podobne przepisy do Pasta z Avocado