Pasta z pieczarkami

Reklama

Opis przygotowania

Gotować makaron w osolonej wodzie przez około 10 minut, aż będzie al dente.
Kurczaka zarumienić na oleju, dodać posiekaną cebulę- i zeszklić. Następnie dodać pokrojone pieczarki i po chwili mieszankę warzywną. Wszystko podsmarzać do chwili aż będzie prawie miękkie. Do tego wlać śmietanę i doprawić pesto, solą i pieprzem do smaku. Ugotowany makaron połączyć z sosem i podgrzewać jeszcze chwilę. Wyłożyć na talerze i posypać serem.
Smacznego!

Składniki

  • 150-200 makaronu penne1 pojedyncza pierś, pokrojona w kostkę
  • pół opakowania mieszanki warzywnej:brokuły,kalafior,marchew
  • 6 średniej wielkości pieczarek
  • 1 cebula
  • 1/2 filiżanki płynnej śmietanki do sosów 18 % lub 12%
  • 2 łyżki żółtego sera, startego
  • 1 łyżka pesto ew. bazylia czy oregano
  • sól,pieprz
  • olej

Podobne przepisy do Pasta z pieczarkami