Pasztet drobiowy Eli bez pieczenia

Reklama

Opis przygotowania

Wątróbkę umyć,odsączyć i oczyścić z błon i tłuszczu.Cebulę i czosnek pokroić.Na patelni rozgrzać olej,dodać ziele angielskie,liście laurowe,wątróbkę i usmażyć z jednej strony.Watróbkę odwrócić na drugą stronę,dodać cebulę,czosnek i jeszcze smażyć,aż cebula się lekko zrumieni.Wyjąć z wątróbki ziele angielskie,liście laurowe i przestudzoną wątróbkę z cebulą i czosnkiem zmielić w maszynce z bardzo drobnym sitkiem.Do zmielonej letniej wątróbki dodać masło pokrojone na kawałki,doprawić solą i pieprzem do smaku.Pasztet dokładnie wymieszać,przełożyć do pojemnika i schłodzić w lodówce.Smacznego!

Składniki

  • 40 dkg wątróbki drobiowej 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 liście laurowe
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 łyżki oleju
  • 10 dkg masła
  • sól
  • pieprz

Podobne przepisy do Pasztet drobiowy Eli bez pieczenia