Pate z wątróbek drobiowych z galaretką z herbaty

Reklama

Opis przygotowania

Na oleju przesmażyć cebulę z wątróbką, doprawić solą i pieprzem, podlać winem dusić ok. 4 min. Całość zmiksować na jednolitą masę dodając masło.
Z herbaty zrobić mocny napar ok. 200 ml. Rozpuścić w herbacie żelatynę. Pate ułożyć w kamiennych miseczkach, zalać naparem z herbaty, pozostawić w lodówce, aż galaretka zastygnie.

Składniki

  • 400 g wątróbek drobiowych1 cebula
  • 30 ml oleju
  • 1 łyżeczka żelatyna
  • sól
  • pieprz
  • 60 ml wina czerwonego wytrawnego
  • 80 g masła
  • 3 saszetki Herbaty Irving Tea Cocktails Poziomki z nutą Wanilii

Podobne przepisy do Pate z wątróbek drobiowych z galaretką z herbaty