Pieczeń Wołowa Marynowana

Reklama

Opis przygotowania

► Mięso umyć i papierowym ręcznikiem osuszyć, posolić, popieprzyć i wysmarować musztardą.

► W naczyniu wymieszać składniki na marynatę, natrzeć nią mięso i włożyć na całą noc do lodówki.

► Mięso przełożyć do garnka i obsmażyć ( wystarczy tłuszcz w którym się marynowało ) na dużym ogniu ze wszystkich stron, teraz dodać pokrojoną w kostkę cebulę i jeszcze chwilę smażyć.

► Mięso dalej dusić pod przykryciem na wolnym ogniu, czasem podlać wodą, aż mięso będzie miękkie. Sos zatrzepać z mąką i śmietaną. Pieczeń pokroić w plastry i podawać z ryżem i pieczonym kalafiorem.

Składniki

  • 2 Kg. Mięsa wołowego na pieczeń (łopatka)Musztarda ( delikatesowa sarebska )
  • 1 Średnia cebula
  • Przyprawy: Sól / Pieprz
  • SKŁADNIKI NA MARYNATĘ
  • 100 ml. Oleju
  • 10 Łyżek octu balsamicznego
  • 10 Łyżek sosu sojowego
  • 1 Liść laurowy
  • 4 Ziarenka ziela angielskiego
  • 1 Łyżeczka zioła prowansalskie
  • 1 Łyżeczka bazyli
  • 1 Łyżeczka oregano
  • 1 Łyżka papryki czerwonej w proszku
  • Szczypta pieprzu
  • Szczypta soli

Podobne przepisy do Pieczeń Wołowa Marynowana