Pieczone Udka z Kaczki

Reklama

Opis przygotowania

► Udka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć solą, posypać bylicą, estragonem i słodką papryką / odstawić na kilka godzin do lodówki /.

► W garnku na mocno rozgrzanym tłuszczu ułożyć udka z kaczki i obsmażyć je ze wszystkich stron podlewając wodą, później dodać wytrawne wino czerwone. Mięso dusić pod przykryciem na wolnym ogniu, od czasu do czasu obracając, aż będzie miękkie a skórka z rumienieje.

Składniki

  • 3 Udka z kaczkiTłuszcz do smażenia ( masło pół na pół z margaryną )
  • 200 ml. Czerwonego wytrawnego wina
  • Bylica pospolita ( beifuß )
  • Estragon
  • Słodka papryka
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Pieczone Udka z Kaczki