Pieczone Udka z Kurczaka

Reklama

Opis przygotowania

► Udka z kurczaka umyć, naszpikować czosnkiem (szpikowanie daje lepsze efekty smakowe niż nacieranie czosnkiem bo smak i aromat czosnku przenikają włókna mięsni) następnie natrzeć solą, przyprawą do kurczaka i słotką papryką i / odstawić do lodówki /.

► Udka z kurczaka ułożyć w żaroodpornej formie, na każde udko położyć gałązkę rozmarynu i szczyptę masła, następnie włożyć do nagrzanego piekarnika na około 40 – 60 minut 180C / Termoobieg /.

► Rodzinka jadła udka z kurczaka z frytkami i mizerią z ogórków w śmietanie.

Składniki

  • 6 Udek z kurczaka1 Łyżka masła
  • 1 Średnia główka czosnku
  • Gałązki świeżego rozmarynu
  • Przyprawa do kurczaka
  • Słotka papryka ( w proszku )
  • Sól

Podobne przepisy do Pieczone Udka z Kurczaka