Ciasto piernikowe:
Białka ubić na sztywno a następnie, dodawać kolejno mąkę,kakao,przyprawę do piernika,miód a na koniec sodę oczyszczoną. Ciasto wylać do małej blaszki i piec ok. 45 minut w temp 180 st.C.
Po ostudzeniu przekroić na dwa blaty.
Wkładka kokosowa:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia a na koniec wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Wlać do małej blaszki (jak ciasto piernikowe) i upiec w gorącym piekarniku na jasno-złoty kolor.
Masa budyniowa:
Z mleka odlać pół szklanki i roztrzepać w nim proszek budyniowy,mąkę i żółtka. Całość wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń.Ostudzić. Masło utrzeć z cukrem i spirytusem dodając stopniowo po łyżce zimnego budyniu.
Sposób przełożenia:
1/2 ciasta piernikowego>>1/2 masy budyniowej>>wkładka kokosowa>>pozostała masa>>druga część ciasta piernikowego>>polewa