1. landrynki podzielić kolorami, powsypywać do woreczków i lekko rozbić tłuczkiem
2. połączyć sypkie produkty (mąkę, puder, przyprawę, kakao, sodę), posiekać z tłuszczem, wbić jajko a na koniec dodać miód i szybko wyrobić, schłodzić
3. ciasto wałkować cienko i wykrawać dowolne kształty (wskazane choinki, gwiazdki, dzwonki i wszystko związane ze Świętami;) )
4. układać na blasze wyłożonej papierem ,a w pierniczki w których mamy otworki wkładać rozkruszone landrynki
5. piec krótko (ok 15min) w temp 180 stopni
6. pierniczki się zabrązowią a landrynki rozpuszczą wypełniając otworek i tworząc witrażyk;)
7. pierniczki zdejmujemy dopiero gdy przestygną a landrynka ponownie stwardnieje (ok 10 minut)
8. zdobimy dowolnie lukrami, polewami, cukierkami, posiekaną czekoladą, perełkami….;) a najlepsze pomysły i tak zawsze mają dzieci;)
9. zjadamy dopiero na Święta lub obdarowujemy najbliższych;)))