Pierogi z Mięsem, Szpinakiem i Jajecznicą

Reklama

Opis przygotowania

► CIASTO PIEROGOWE : Mąka, olej, jajko, woda – zagnieść ciasto i rozwałkować na cienki placek.

► FARSZ : Mięso z rosołu zmielić, cebulę z czosnkiem zeszklić na oleju i dodać do mięsa. Do masy mięsnej wbić jajko, dodać przyprawy i / dokładnie wymieszać /.

► Wykrawać szklanką krążki, nałożyć farsz mięsny i zlepić dokładnie brzegi. Wrzucać pierogi partiami do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem 2 łyżek oleju. Od chwili wypłynięcia gotować jeszcze około 5 minut, gotować na małym ogniu.

Składniki

  • CIASTO PIEROGOWE500 gr. Mąki
  • 1 Jajko
  • 1 Szklanka ciepłej wody
  • 2 Łyżki oleju
  • Odrobina soli
  • FARSZ
  • 500 gr. Mięsa mielonego (wołowego)
  • 1 Cebula
  • 2 Ząbki czosnku
  • 2 Jajka
  • Vegeta
  • Majeranek

Podobne przepisy do Pierogi z Mięsem, Szpinakiem i Jajecznicą