Pikantne kotleciki z grilla

Reklama

Opis przygotowania

– Mięso wrzucamy do miski, dodajemy jajko, sól, pieprz, ostrą paprykę oraz posiekaną cebulkę, bułkę tartą i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wyrabiamy rękami starannie.
– Z masy wyrabiamy rękami wałeczki i nabijamy na namoczone patyczki, kształtując kebabik
(na jednym patyczku jeden kotlecik)- Grillujemy na ciemno-brązowo- Jogurt naturalny mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanymi listkami natki pietruszki- Grillowane kotleciki zdejmujemy z patyczków, podajemy z dipem jogurtowo pietruszkowym.

Składniki

  • 250 g mielonego mięsa3 łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 3 ząbki czosnku (2 do masy+1 do dipu)
  • mała cebulka
  • sól
  • pieprz
  • jajko
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • klika liści natki pietruszki
  • patyczki do grillowania

Podobne przepisy do Pikantne kotleciki z grilla