Farsz:
Wątróbkę opłukać, osączyć i pokroić w drobną kostkę.
Marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i zetrzeć na małych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać margarynę. Wrzucamy cebulę i lekko podsmażamy, następnie dodajemy wątróbkę i warzywa oraz doprawiamy przyprawami. Razem wszystko smażymy do momentu, aż wątróbka nie będzie usmażona. Odstawiamy do ostygnięcia.
Przygotowanie pasztecików:
Na blaszce do pieczenia rozkładamy ciasto i dzielimy je na sześć równych części (możemy na więcej, jeśli chcemy zrobić mniejsze porcje). Na środku każdej części nakładamy wcześniej przyrządzony farsz i zalepiamy, widelcem zdobiąc kanty.
Wkładamy do nagrzanego wcześniej do 200 stopni piekarnika i pieczemy 30 min.
Smacznego 🙂