Pikantne paszteciki z wątróbką drobiową

Reklama

Opis przygotowania

Farsz:
Wątróbkę opłukać, osączyć i pokroić w drobną kostkę.
Marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i zetrzeć na małych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać margarynę. Wrzucamy cebulę i lekko podsmażamy, następnie dodajemy wątróbkę i warzywa oraz doprawiamy przyprawami. Razem wszystko smażymy do momentu, aż wątróbka nie będzie usmażona. Odstawiamy do ostygnięcia.

Przygotowanie pasztecików:
Na blaszce do pieczenia rozkładamy ciasto i dzielimy je na sześć równych części (możemy na więcej, jeśli chcemy zrobić mniejsze porcje). Na środku każdej części nakładamy wcześniej przyrządzony farsz i zalepiamy, widelcem zdobiąc kanty.
Wkładamy do nagrzanego wcześniej do 200 stopni piekarnika i pieczemy 30 min.

Smacznego 🙂

Składniki

  • 0,5 kg wątróbki drobiowej2 opakowania ciasta francuskiego
  • 1 duża marchewka
  • 1 duża pietruszka (korzeń)
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka przyprawa do mięs knorr
  • 2 łyżki przyprawa do gyrosa kamis
  • 1 mini kostka czosnku Knorr
  • szczypta pieprzu

Podobne przepisy do Pikantne paszteciki z wątróbką drobiową