Pikantne rogale

Reklama

Opis przygotowania

Ciasto:
Drożdże rozpuścić w mleku, mąkę przesiać dodać do niej drożdże i resztę składników, zagnieść gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia .

Pieczarki pokroić na plasterki, podsmażyć na maśle i doprawić solą i pieprzem tak na pikantnie.
Parówki obrać z osłonek. Cebulę pokroić na piórka.

Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość do 1 cm,pociąć na trójkąty, posmarować keczupem i pieczarkami, na brzegu ułożyć porcję parówek i cebuli, posypać przyprawą do zapiekanek, zwinąć rogale i ułożyć na natłuszczonej blaszce, każdego posypać tartym serem. Odstawić jeszcze na 30min do wyrośnięcia.
Piec w temp. 180st do 30 min.

Mi bardzo smakowały maczane w dodatkowej porcji keczupu.

Składniki

  • Ciasto:1/2 kg mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 1/4 kostki stopionej margaryny
  • 3 dag drożdży
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • Nadzienie:
  • 40-50 dag pieczarek
  • 8 małych parówek
  • 1 mała cebula
  • keczup pikantny
  • sól, pieprz
  • przyprawa do zapiekanek
  • 1/2 łyżki masła
  • dodatkowo;
  • tarty żółty ser

Podobne przepisy do Pikantne rogale