Pikantne Serduszka

Reklama

Opis przygotowania

► Serduszka oczyścić, wypłukać i zalać około ¾ litra wody, dodać marchewkę, cebulę, kucharek, ziele angielskie i ugotować do miękkości.

► Wyjąć wszystko łyżką cedzakową trochę przestudzić, teraz serduszka kroimy w plastry, marchewkę w kostkę i pokrojone wrzucić z powrotem do rosołu.

► Dodać imbir, przyprawę do gulaszu, sos imbirowy, majeranek i gotować około 15 minut. Z mąki i masła zrobić zasmażkę i dodać do serduszek.

Składniki

  • 600 gr. Serc drobiowych1 Marchewka
  • ½ Cebuli
  • 2 Łyżki masła
  • 2 Łyżki mąki
  • 3 - 4 Szt. Ziela angelskiego
  • ½ Łyżeczki kucharka
  • ½ Łyżeczki przyprawy do gulaszu
  • ¼ Łyżeczki imbiru ( ingwer )
  • 1 Łyżka sosu worcestershire
  • ½ Łyżeczki majeranuku
  • Natka pietruszki

Podobne przepisy do Pikantne Serduszka