Sałatka:
– Kuskus zalewamy wrzącą wodą. Odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie rozdrabniamy widelcem
– Pomidor oraz ogórek kroimy w kostkę wraz z mozzarellą, szczypiorek drobno kroimy. Dodajemy do kaszy. Jogurt mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Dodajemy do kaszy i starannie mieszamy, przechowujemy w lodówce.
Szaszłyki:
– Z mieszanki przyprawowej do grilla, oliwy z oliwek extra Virginie oraz szczypty soli i pieprzu przygotowujemy marynatę. Mieszamy
– Umytą cukinię kroimy na szerokie półplasterki i dodajemy do marynaty, dokładnie obtaczamy
– Na patyczki nakłuwamy na zmianę cukinię oraz pomidorki
– Grillujemy szaszłyczki, smarując od czasu do czasu marynatą, aż będą złotobrązowe.
Szaszłyczki podajemy dwa na schłodzonej sałatce.