Mięso usmażyć na małej ilości tłuszczu wraz z pokrojoną w kostkę polędwicą, wsypać czosnek granulowany, papryki ostrą i słodką oraz oregano. Osolić i opieprzyć. Gdy mięso jest już usmażone wsypać obydwie odsączone i wypłukane z zalewy fasolki. Razem chwilkę przesmażyć.
Pieczarki opłukać,osuszyć i pokroić w półplastry. Cebulę także. Poddudić, doprawiając solą i pieprzem.
Ogórki konserwowe pokroić w plastry, ser żółty zetrzeć na grubej tarce.
Gdy mięso i pieczarki wystygną zagnieść ciasto. Mąkę przesiać na stolnicę z solą. Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, wlać do mąki,dodać oliwę i wyrobić. Podzielić na 2 części.
Formy do pieczenia pizzy lekko natłuścić olejem,nałożyć rozwałkowane ciasto drożdżowe (podsypać mąką podczas wałkowania).Wierzch posmarować przecierem pomidorowym, posypać po garści sera na każdą pizzę, by dodatki z niej nie spadały. Rozłożyć na wierzchu każdej pizzy mięso z fasolą, na to pieczarki z cebulą. Ostatnią warstwę stanowią plastry ogórków konserwowych i na nich starty ser.
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni (termoobieg), i pic każda pizzę ok. 25 minut.
Ja podałam z sosem czosnkowym z dodatkiem szczypiorku.