Ciasto:
Mąkę przesypać na stolnicę, dodać miękką margarynę i posiekać nożem. Następnie dodać cukier, jajka, proszek do pieczenia oraz skórkę cytrynową i wszystko razem wymieszać nożem, a gdy składniki dobrze się połączą, szybko zagnieść gładkie ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię i na pół godziny wstawić do lodówki. Schłodzone ciasto przełożyć na natłuszczoną blaszkę i ponakłuwać widelcem. Piec 25 min. w temp. 200 stopni.
Masa budyniowa:
Odlać pół szklanki mleka i rozrobić w nim budynie oraz połowę cukru. Pozostałe mleko zagotować z resztą cukru i na gotujące się, mieszając, wlać rozrobiony budyń. Gotować chwilę nie przerywać mieszania. Tak przygotowany budyń studzić ok. 5-10 min., a następnie rozsmarować na ostudzonym placku.
Dodatkowo:
Winogrona umyć, przekroić na połówki i usunąć pestki. Pokrojone owoce ułożyć na budyniu. Sok z winogron dobrze podgrzać, rozpuścić w nim galaretkę i odstawić w chłodne miejsce. Tężącą galaretkę polać winogrona i ciasto wstawić do lodówki.