biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać , dodać żółtka – ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek. Wlać ciasto na dużą blachę i upiec.
Przygotować 2 niebieskie galaretki rozpuszczone w 1,5 szklanki wody i posłodzone 2 łyżkami cukru.
Pianka: ubić mleko zagęszczone i wlać zimną niebieską galaretkę i połączyć z pianka, następnie wylać to na biszkopt. Gdy pianka zastygnie wylać na nią zimną zieloną galaretkę i porzucać na nią rodzynki.
Rozpuścić dwie galaretki porzeczkowe w 3,5 szklanki wody wylać na dwa głębokie talerze i jak zastygnie to pokroić w kostkę. Czereśnie odcedzić i wyciągnąć z nich pestki, rozłożyć je na zielonej zastygniętej galaretce na czereśnie poukładać kostki porzeczkowej galaretki i zalać pomarańczową galaretką rozpuszczoną w 3,5 szklanki wody.