Płonące słodkie szaszłyki

Reklama

Opis przygotowania

Ryż ugotować na sypko, filet umyć, pokroić w kostkę, ananasy pokroić w kawałki, banany obrać i pokroić w plasterki, na talerz dać filet , wymieszać z jedną łyżką miodu, potem nabijać na wykałaczki filet, ananas, banan na przemian, gotowe szaszłyki polać pozostałym miodem, piec na rozgrzanym oleju bardzo powoli. Wyłożyć na talerz ryż posypać startą czekoladą o smaku malagi , ułożyć szaszłyki, polać rozpuszczoną czekoladą gorzką z mlekiem. Na koniec przed podaniem polać spirytusem i podpalić. Podawać płonące szaszłyki.

Składniki

  • woreczek ryżu25 dag filetu z kurczaka
  • 4 plastry ananasa z puszki
  • 2 banany
  • miód 3 łyżki
  • czekolada gorzka Wawel (5 kostek)
  • cztery łyżki mleka
  • czekolada malaga Wawel (4 kostki)
  • olej do smażenia
  • wykałaczki duże
  • 4 łyżki spirytusu

Podobne przepisy do Płonące słodkie szaszłyki