Pomarańczowy Uwodziciel

Reklama

Opis przygotowania

► Wszystkie składniki na ciasto wyrobić i włożyć do wyłożonej folią aluminową tortownicy (zamknąć obręcz). Budyń ( proszek ) wymieszać z połową zimnego mleka, dodać śmietanę, cukier, cukier waniliowy i resztę mleka.

► Wylać masę na ciasto, przykryć folią aluminiową (jest bardzo rzadkie, ale takie ma być). Piec 60 minut w temperaturze 180C / Termoobieg /. Upieczone ciasto odstawić w zimne miejsce.

► Odsączone mandarynki położyć na zimnym ciescie, polać galaretką ( zaraz tężeje ) odstawić na kilka godzin do lodówki.

Składniki

  • SKŁADNIKI NA CIASTO65 gr. Masła lub margaryny
  • 65 gr. Cukru
  • 150 gr. Mąki pszennej
  • 1 Łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 Jajko
  • SKŁADNIKI NA NADZIENIE
  • ½ l. Mleka
  • 2 Budynie waniliowe (bez cukru)
  • 5 Kubkow kwaśnej śmietany (każdy 125gr. i 42% tłuszczu)
  • 1 Cukier waniliowy
  • 200 gr. Cukru
  • DODATKOWO
  • 3 Małe puszki mandarynek
  • 1 Galaretka

Podobne przepisy do Pomarańczowy Uwodziciel