Pomidory nadziewane

Reklama

Opis przygotowania

Pomidory myjemy odcinamy "kapelusz" wycinamy miąższ, solimy w środku i stawiamy "dupką" do góry aby spłynął sok. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente, odcedzić, wystudzić. Miąższ z pomidorów, kroimy w kosteczkę, ser w plasterki lub kostkę. W misce mieszamy ser z kabanosami, miąższ pomidorowy i makaron, doprawiamy pieprzem, oregano, solą, ew majonezem, mieszamy i nadziewamy pomidory. Można podawać na zimno lub zapiec ok. 10 min na 180 st.

Składniki

  • 2 średnie pomidory2 plasterki sera owczego lub podobnego
  • garść makaronu kolorowego (świderki)
  • ok. 15 plasterków kabanosów
  • pieprz ,sol,oregano
  • ew. majonez

Podobne przepisy do Pomidory nadziewane