Porzeczki pod pierzynką.

Reklama

Opis przygotowania

Galaretkę o smaku czarnej porzeczki rozpuściłam w 1 szklance wrzątku, dobrze rozmieszałam.Odłożyłam kilka mrożonych porzeczek a resztę wrzuciłam do gorącej galaretki, co chwilę zamieszałam.Galaretka w ten sposób błyskawicznie ostygła. Do 3 pucharków rozłożyłam porzeczki wraz z galaretką.Łyżeczką robiłam kleksy z jogurtu naturalnego na powierzchni.Delikatnie się zatapiały,ale całkowicie nie pokryły się galaretką.Utworzyły małe puchate pierzynki .Posypałam je odłożonymi wcześniej porzeczkami i wstawiłam do lodówki do całkowitego stężenia.Udekorowałam paskami kiwi i delektowaliśmy się tym lekko kwaskowym deserem tęskniąc do lata.

Składniki

  • * 1 galaretka o smaku czarnej porzeczki * 1 szklanka mrożonych czerwonych truskawek
  • * ok.9 łyżeczek jogurtu naturalnego bez cukru
  • * 1/2 owocu kiwi

Podobne przepisy do Porzeczki pod pierzynką.