Przekąska Ani

Reklama

Opis przygotowania

Z kostek gotujemy bulion i dodajemy do gorącego żelatynę.Pokrojone w plasterki jaja i marchewkę układamy na półmisku,wędlinę układamy w mały wachlarzyk i w środek wkładamy kawałeczek sera,dekorujemy salami i pomidorkami.Całość zalewamy galaretką i odstawiamy do zastygnięcia.Podajemy z pieczywem i ewentualnie z odrobiną octu.Smacznego.

Składniki

  • Ilość tu jest względna,wszystko zależy od wielkości półmiska.
  • 3 kostki drobiowe
  • 4 łyżki żelatyny
  • 4 jajka na twardo
  • kozi ser wędzony
  • pomidorki koktajlowe
  • kilka plastrów wędzonego fileta z indyka
  • 3 plasterki salami
  • kilka plasterków swojskiej kiełbasy
  • 1 ugotowana marchewka

Podobne przepisy do Przekąska Ani