Przekąska z łososiem

Reklama

Opis przygotowania

Bagietki kroimy w 1,5 cm – 2cm plastry. Serek mieszamy z majonezem, ziarenkami smaku i pieprzem kolorowym. Nakładamy na każdą kromkę bagietki. Na serku rozkładamy po kawałku plastra łososia. Na dużym talerzu lub tacy rozkładamy sałatę, na niej nasze kanapeczki. Obficie posypujemy drobno posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Kawałek papryki czerwonej również drobno kroimy w kostkę i posypujemy wierzch. Smacznego.

Składniki

  • 3 półbagietki lub 2 długie bagietki 50 dag serka śmietankowego (najlepiej mielonego - z wiadereczka)
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 1 niecała łyżeczka Ziarenek smaku ziołowych pieprz kolorowy
  • 15 dag wędzonego łososia w plastrach
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • kawałek czerwonej papryki
  • kilka liści sałaty (do dekoracji)

Podobne przepisy do Przekąska z łososiem