Przekąski tortillowe

Reklama

Opis przygotowania

Pomidora i kapustę pekińską dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Pomidora kroimy w plasterki, kapustę w paseczki. Ogórki kiszone kroimy w plasterki. Szynkę kroimy w kostkę lub możemy kłaść w całości. Z majonezu (2 łyżki) i ketchupu (1/3 szklanki) robimy sos. Możemy zamiast majonezu dodać sos czosnkowy lub jogurt naturalny, jak kto woli. Układamy placek na talerzu, smarujemy przygotowanym wcześniej sosem, następnie układamy szynkę i warzywa w dowolnej kolejności. Placek zawijamy i kroimy na mniejsze części. Gotowe 🙂 Smacznego

Składniki

  • 3 placki tortilli6 plasterków szynki
  • 1 pomidor
  • pół kapusty pekińskiej
  • 3 ogórki kiszone
  • majonez
  • ketchup

Podobne przepisy do Przekąski tortillowe